Wie is Herman?

Herman Wansing (1966) komt uit een artistieke familie. Zijn opa kon mooi schilderen, maar vooral zijn oom, Jan Wansing, is een zeer veelzijdig en succesvol kunstenaar geworden. Herman echter had geen interesse voor kunst en koos een andere maatschappelijke carrière. Dat er wel degelijk artisticiteit in zijn genen zat, bewees hij in 2012 toen een collega van zijn vrouw 50 werd en hij iets moois wilde maken voor hem. Hij had inmiddels dertig jaar ervaring met roestvaststaal en het lag dus voor de hand dat hij hiermee iets zou creëren. De rest is geschiedenis zoals het zo mooi heet. Het succes van zijn eerste beeld deed bij hem definitief de vonk overslaan, hoewel hij het nog steeds naast zijn werk doet.

Herman maakt voornamelijk vrije opdrachten, maar werkt af en toe ook op bestelling. Zijn ontwerpen zijn echter altijd uniek, hoewel hij beseft dat je als kunstenaar niet geïsoleerd bent van de werkelijkheid. Zo heeft hij een keer in Griekenland een beeld gezien dat identiek was aan een van zijn eigen beelden. Zeker toeval, maar hij wil er maar mee aangeven, dat alles wel een keer gemaakt is. Tegenwoordig hebben al zijn beelden een gat, een doorkijk. Het beeld gaat op deze manier als het ware op in de omgeving, maar staat tegelijkertijd toch in het middelpunt, op de voorgrond.

Werken met roestvaststaal is voor hem pure ontspanning. Hij doet alles met de hand, behalve het lassen en slijpen. Voor de afwerking van een beeld poetst hij met korrel 150, waardoor het een mooi en glad oppervlak krijgt. Zijn beelden zijn tuinbeelden, maar ondanks de beschermende olielaag moeten ze wel regelmatig gepoetst worden om mooi en glanzend te blijven.

Wilt u zelf graag ook een beeld of urn van RVS?  Ga naar ‘Wat doet Herman?’ om te kijken wat ik voor jou kan betekenen of klik op Beeldengalerij om een kijkje te nemen naar mijn werken.

Beeldengalerij2               Recente Projecten